580/70R42 NORTEC TA-02 ind 158/155 TL made in Russia

580/70R42 NORTEC TA-02 ind 158/155 TL made in Russia

Broj artikla: s-412724
(Napišite mišljenje)

neto 1 132 €

bruto 1 438


6 meseci
3-14 dana
2
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi robe, molimo vas da nas kontaktirate na sledeći broj telefona: +361/289-0042 ili ukoliko želite da vas pozovemo kliknite ovde: Visszahívás kérése
U slučaju kupnje količine preko 2 komada, možete računati na dodatni popust!

 db
Ime: 580/70R42 NORTEC TA-02 ind 158/155 TL made in Russia
Kategorija: Gume za poljoprivrednu mehanizaciju
Proizvođač: NorTEc
Godišnje doba:
Širina: 580
Visina: 70
Prečnik felne: 42
LI:
SI:
Potrošnja goriva:
Nivo buke:
Prianjanje na mokroj podlozi:

QR kod

Poljoprivredne gume

Popunjenost šare guma za pogonsku osovinu traktora je samo 20%. U slučaju traktora sa pogonom na sva 4 točka ne može se proizvoljno menjati dimenzija gume!

PR(ply rating) vrednost.

Određuje dozvoljeni stepen opterećenosti poljoprivrednih guma. Što je vrednost veća, to je guma otpornija na oštećenja izazvana spoljnim uticajima.U slučaju eksploatacije u teškim uslovima preporučljivo je potražiti gumu sa što većom PR vrednošću.

Struktura gume

Razlikujemo dve vrste strukture guma.

Dijagonalne gume su takva vrsta guma, gde kordovi zatvaraju ugao od 45 stepeni u odnosu na rub gume. Između gazećeg sloja i bočnice pneumatika nalaze se jastučasti ulošci koji su napravljeni od ređih vlakana, formirajući prelaz između bočnice i gazećeg sloja.

Kod radijalnih pneumatika se ove dve funkcije razdvajaju i optimizirana je konfiguracija vlakana na radijalne sile. U slučaju radijalnih pneumatika kordovi su vertikalni u odnosu na uzdužnu osu pneumatika pa samim tim trpe dva puta veća opterećenja u poređenju sa dijagonalnim pneumaticima. Kord radijalnih penumatika se sastoji od upola manjeg broja vlakana nego kod dijagonalnih što proističe iz pravca primene. Zid pneumatika je tanji, što doprinosi bržem hlađenju pneumatika kao i većoj otpornosti uticaju centrifugalne sile nastale pri velikim brzinama. Zahvaljujući krućoj strukturi, bolje je prianjanje na kolovoz. Takođe je smanjena pokretljivost gazećeg sloja što smanjuje otpor pri rotaciji. Prilikom nailaska na kamen, nastaju veća opterećenja na rastezanje, što doprinosi razdvajanju ili cepanju slojeva pneumatika; radijalni pneumatici brže propadaju na neravnom kolovozu (kaldrmi) nego dijagonalni pneumatici.

Oznaka strukture pneumatika. Oznaka R označava radijalni pneumatik. Ostale mogućnosti: ukoliko je oznaka samo srednja crta (-) ili slovo D, to označava dijagonalni pneumatik.

580/70R42 NORTEC TA-02 ind 158/155 TL made in Russia

Ocena proizvoda - Napišite mišljenje

Nemam mišljenje

Oznaka gume

Od 1. novembra 2012. na tržištu su dostupne gume, a posle 1.jula 2012. godine moraju posedovati EU nalepnicu za gume za navedene kriterijume kao što su otpor pri kotrljanju, prianjanje na mokroj podlozi, emisija buke. Uredba je obavezujuća na etiketi EU guma za sve članice Evropske unije. To vredi za sve gume putničkih automobila, lakih kamiona i kamiona. (Klase C1, C2 i C3). Cilj nalepnica za gume je kako bi se osigurale bolje informacije potrošačima EU, o sigurnosti i zaštiti životne sredine i svojstvima gume. Nalepnica na gumi će služiti potrošaču kao aktivna podrška pri odlučivanju. Nalepnica EU guma će biti slična onima koje su već u klasifikaciji električnih aparata kao što su hladnjaci i veš mašine.One su poznate, na primer, po boji kodova počevši s najboljima (zelena kategorija- A -) pa sve do najlošijeg svojstva (crvena kategorija -G- ) .