10,00-20 NorTec ER-109 16pr TT made in Russia tube included

10,00-20 NorTec ER-109 16pr TT made in Russia tube included

Broj artikla: s-286486
(Napišite mišljenje)

neto 189 €

bruto 240


6 meseci
3-14 dana
7
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi robe, molimo vas da nas kontaktirate na sledeći broj telefona: +361/289-0042 ili ukoliko želite da vas pozovemo kliknite ovde: Visszahívás kérése
U slučaju kupnje količine preko 2 komada, možete računati na dodatni popust!

 db
Ime: 10,00-20 NorTec ER-109 16pr TT made in Russia tube included
Kategorija: Gume za industrijske mašine
Proizvođač: NorTEc
Godišnje doba:
Širina: 10.00
Visina:
Prečnik felne: 20
LI:
SI:
Potrošnja goriva:
Nivo buke:
Prianjanje na mokroj podlozi:

QR kod

Industrijske gume

Razlikujemo pune i šuplje pneumatike, u zavisnosti da li vertikalno opterećenje gume apsorbuje guma ili vazduh. Po vrsti primene postoje pneumatici za utovarivače i za male radne mašine(bobcat).

PR(ply rating) vrednost.

Određuje stepen mogućnosti opterećenja pneumatika. Što je PR vrednost veća, guma je otpornija na spoljne uticaje. U slučaju teških terena ili zahtevnih uslova eksploatacije preporučljivo je kupiti gume sa većom PR vrednosti.

Struktura gume

Po strukturi razlikujemo dve vrste guma.

Dijagonalne gume su takva vrsta guma, gde kordovi zatvaraju ugao od 45 stepeni u odnosu na rub gume. Između gazećeg sloja i bočnice pneumatika nalaze se jastučasti ulošci koji su napravljeni od ređih vlakana, formirajući prelaz između bočnice i gazećeg sloja.

Kod radijalnih pneumatika se ove dve funkcije razdvajaju i optimizirana je konfiguracija vlakana na radijalne sile. U slučaju radijalnih pneumatika kordovi su vertikalni u odnosu na uzdužnu osu pneumatika pa samim tim trpe dva puta veća opterećenja u poređenju sa dijagonalnim pneumaticima. Kord radijalnih penumatika se sastoji od upola manjeg broja vlakana nego kod dijagonalnih što proističe iz pravca primene. Zid pneumatika je tanji, što doprinosi bržem hlađenju pneumatika kao i većoj otpornosti uticaju centrifugalne sile nastale pri velikim brzinama. Zahvaljujući krućoj strukturi, bolje je prianjanje na kolovoz. Takođe je smanjena pokretljivost gazećeg sloja što smanjuje otpor pri rotaciji. Prilikom nailaska na kamen, nastaju veća opterećenja na rastezanje, što doprinosi razdvajanju ili cepanju slojeva pneumatika; radijalni pneumatici brže propadaju na neravnom kolovozu (kaldrmi) nego dijagonalni pneumatici.

Oznaka strukture pneumatika. Oznaka R označava radijalni pneumatik. Ostale mogućnosti: ukoliko je oznaka samo srednja crta (-) ili slovo D, to označava dijagonalni pneumatik.

10,00-20 NorTec ER-109 16pr TT made in Russia tube included

Ocena proizvoda - Napišite mišljenje

Nemam mišljenje

Oznaka gume

Od 1. novembra 2012. na tržištu su dostupne gume, a posle 1.jula 2012. godine moraju posedovati EU nalepnicu za gume za navedene kriterijume kao što su otpor pri kotrljanju, prianjanje na mokroj podlozi, emisija buke. Uredba je obavezujuća na etiketi EU guma za sve članice Evropske unije. To vredi za sve gume putničkih automobila, lakih kamiona i kamiona. (Klase C1, C2 i C3). Cilj nalepnica za gume je kako bi se osigurale bolje informacije potrošačima EU, o sigurnosti i zaštiti životne sredine i svojstvima gume. Nalepnica na gumi će služiti potrošaču kao aktivna podrška pri odlučivanju. Nalepnica EU guma će biti slična onima koje su već u klasifikaciji električnih aparata kao što su hladnjaci i veš mašine.One su poznate, na primer, po boji kodova počevši s najboljima (zelena kategorija- A -) pa sve do najlošijeg svojstva (crvena kategorija -G- ) .